Burendag

17 september 2018
burendag.jpg

Doet u mee op 22 september?

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september.
Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

Wilt u wat veranderen in uw straat of buurt? Ergert u zich aan de rommel in uw achterpad of wilt u misschien meer groen in uw straat? Neem dan het initiatief en informeer eens bij uw buren of zij er ook zo over denken. Als verhuurder kunnen wij u mogelijk op positieve wijze ondersteunen.

Mensen willen best graag wat doen voor hun buurt, maar dan moet iemand ze er wel voor vragen. Door elkaar vragen te stellen of hulp aan te bieden kun je samen iets doen aan de leefbaarheid en veiligheid in de buurt. U kunt bijvoorbeeld een grofvuil opruimdag organiseren waarbij u een aanhanger of container met elkaar kunt delen. Ook is het leuker om gezamenlijk een schilderklus op te pakken of uw achterpad onkruid vrij te maken.

Meldt uw buurtinitatief aan bij uw verhuurder
Wanneer uw werkzaamheden op een positieve wijze bijdragen aan uw straat of buurt, dan dragen wij graag een steentje bij!

Weet jij al hoe je Burendag gaat vieren of kun je extra inspiratie gebruiken?
Kijk voor meer tips en ideeën op burendag.nl