Tips voor onze huurders

Ondervloeren

Regelmatig krijgen wij de vraag of er in appartementen ook een harde vloerafwerking mag worden gelegd zoals bijvoorbeeld laminaat of parket. Dit wordt door ons toegestaan mits er een goede ondervloer wordt aangebracht die voldoet aan de wettelijke eis van minimaal 10dB contactgeluidreductie. Wanneer u een ondervloer koopt die is voorzien van het NSG-keurmerk, dan weet u zeker dat u aan de norm voldoet.  

Houtrook

De houtkachel, terrashaard en de vuurkorf zijn populair maar houtrook is voor niemand gezond, zoals uit de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken blijkt. Iedereen loopt risico’s, ook de stoker zelf. In 2018 zal duidelijker worden hoe de rijksoverheid de houtrookproblematiek denkt aan te pakken.

Veiligheid

Voorkom risico’s voor uw gezondheid.

Koolmonoxide
Koolmonoxide ontstaat bij onvolledige verbranding van brandstoffen zoals gas, hout of olie. Het is onzichtbaar, geurloos, smaakloos en kleurloos. De oorzaak is meestal een slecht onderhouden open geiser, cv-ketel of gaskachel én te weinig ventilatie. Voorkom vergiftiging door bescherming tegen koolmonoxide. Hier leest u wat u kunt doen voor uw eigen veiligheid.

 

Legionella
Legionella is een bacterie die de dodelijke veteranenziekte veroorzaakt. Deze bacterie kan voorkomen in airconditioning, systemen voor luchtbehandeling, fonteinen en in leidingwater. Legionella leeft alleen in water met een temperatuur tussen de 25 en de 55 graden Celsius. Het water dat u binnenkrijgt moet dus óf kouder zijn dan 25 graden, óf warmer dan 55 graden. Ook stilstaand water verhoogt het risico op legionella. Hier leest u wat u kunt doen voor uw eigen veiligheid.