Energietoeslag

Compensatie voor de stijgende energiekosten

Gas en elektriciteit worden steeds duurder. Veel mensen kunnen hun energierekeningen moeilijk betalen. Daarom helpt de overheid mensen met een laag inkomen. Dat doen ze met de energietoeslag. De energietoeslag is een bedrag van 800 euro. Je krijgt dat geld als je inkomen rond het sociaal minimum is.
Werk je, maar verdien je niet veel? Vraag de energietoeslag dan aan bij de gemeente Zutphen. Doe dat ook als je niet zeker weet of je er recht op hebt. Je merkt vanzelf of je de toeslag krijgt. Als je te veel verdient, dan wordt je aanvraag afgewezen. Je ontvangt dan geen toeslag en hoeft niet bang te zijn voor een boete en er zijn ook geen andere vervelende gevolgen.
Krijg je een uitkering? Dan hoef je de toeslag niet aan te vragen. Je krijgt de 800 euro dan automatisch op je bankrekening. De energietoeslag heeft geen invloed heeft op je uitkering. Die verandert er niet
door. Ook je huur-, zorg- of kinderopvangtoeslagen blijven hetzelfde.
Wil je meer weten over de energietoeslag? Lees hier.

NB: Ook zijn er nog cadeaubonnen beschikbaar van € 50,- voor de aanschaf van energiebesparende producten. Mocht u nog geen gebruik hebben gemaakt van deze cadeaubon, dan kunt u dit alsnog doen. Voor meer informatie klik hier.