Burenoverlast? Los het samen op. Dat werkt!

Woont u bij elkaar in de buurt, dan zult u rekening moeten houden met elkaar. Onderling begrip is belangrijk. Bedenk dat mensen die een andere leefstijl hebben dan de uwe, niet meteen overlast geven. Toch kunnen er ergernissen ontstaan.

  • Ga in gesprek

Eventuele ergernissen zijn het gemakkelijkst op te lossen als ze nog niet zo ernstig zijn. Ga met de mensen die volgens u overlast veroorzaken in gesprek. Doe dit eventueel samen met andere buurtgenoten. Ga nooit praten wanneer u nog boos bent, maar wacht hiermee tot u weer rustig bent geworden. Dit helpt bij een positief gesprek met een goede afloop. Samen kunt u afspraken maken over mogelijke oplossingen en ervoor zorgen dat u prettig kunt leven in uw eigen straat of buurt.

  • Buurtbemiddeling

Wanneer u onderling niet (meer) tot een oplossing kunt komen, kan het zinvol zijn om gebruik te maken van buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling wordt gedaan door vrijwilligers die speciaal getraind zijn om conflicten op te lossen tussen buren. Samen met twee onpartijdige buurtbemiddelaars wordt er naar een oplossing gezocht door middel van een of meerdere gesprekken met de buren. Op deze manier kan eventuele verdere escalatie voorkomen worden. De bemiddeling is gratis. Meer informatie over buurtbemiddeling kunt u hier vinden.

  • Meldformulier Overlast

Komt u met het nemen van de bovenstaande stappen niet  verder? Laat het ons dan weten en vul het Meldformulier Overlast in. Uw klacht behandelen wij altijd serieus, vertrouwelijk en in onderling overleg.